Tessera Logo
  Ελληνικά
  English

Μαθηματικά για τις Α, Β και Γ Δημοτικού

Το λογισμικό α­υτό σχεδιάστηκε με στόχο να χρησιμοποιηθεί από μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού, ως υποστηρικτικό υλικό για την κατανόηση των βασικών μαθηματικών εννοιών και την εξοικείωσή τους με τη μαθηματική μεθοδολογία.

Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύχθηκε μια σειρά πολυμεσικών δραστηριοτήτων, οι οποίες συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των μαθητών μέσα από τον πειραματισμό και τη διερεύνηση.


 

περισσότερα

Το Εργαστήρι της Πληροφορικής

Μια συμπαραγωγή της Tessera Multimedia και του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πιστοποιημένο και εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, υποστηρίζει τη διδασκαλία του­ μαθήματος της Πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Πολυμέσων Mobius 2002

Διάκριση στους τελικούς του Ευρωπαικού Διαγωνισμού Europrix.

περισσότερα

Mind Games

Mια νέα πρόταση από την Tessera Multimedia που θα σας χαρίσει άφθονες ώρες διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Πρόκειται για μια συλλογή ψυχαγωγικών και ταυτόχρονα εκπαιδευτικών παιχνιδιών που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα. H συλλογή αποτελείται από παιχνίδια λογικής, μνήμης, δεξιοτήτων καθώς και γενικών γνώσεων, τα οποία θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Eπισκευθείτε την αρχαία Aίγυπτο παίζοντας τις "4 μούμιες", αποδράστε από έναν διαστημικό σταθμό παίζοντας το adventure "Aπόδραση", βυθίστε τα εχθρικά καράβια στους "Πειρατές", δοκιμάστε τις γνώσεις σας στο "Quiz". Kαι τα 11 παιχνίδια της συλλογής είναι σίγουρο ότι θα σας συναρπάσουν.

περισσότερα

Mind Games II

Η πραγματικά μεγάλη για τα ελληνικά δεδομένα επιτυχία του CD-ROM Mind Games μας οδήγησε στην απόφαση να κυκλοφορήσουμε το "sequel", Mind Gam­es II. Έτσι, τα Mind Games επιστρέφουν ανανεωμένα, εξελιγμένα και με περισσότερο κέφι από ποτέ.

Η νέα συλλογή περιέχει ολοκαίνουργα παιχνίδια καθώς και εμπλουτισμένες εκδόσεις τριών παιχνιδιών της πρώτης έκδοσης. Για να τα παίξετε θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε στρατηγική, λογική, αντανακλαστικά και ταχύτητα.

Με όπλο τις γνώσεις αλλά και την τύχη αγωνιστείτε για Επιβίωση. Χαλαρώστε ευχάριστα αναζητώντας Συνδυασμούς, εξασκείστε τη φαντασία σας στο Sokoban και, φυσικά, διατηρηθείτε σε φόρμα παίζοντας Mini Golf!

περισσότερα

Street Adventure

Eνα παιχνίδι που απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και στόχο έχει να τους διδάξει τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών χρηστών περνώντας τους ταυτόχρονα μηνύματα για ασφαλή συμπεριφορά στο δρόμο.

Οι μικροί μας φίλοι περιφέρονται στην πόλη, περνούν από δρόμους με ή χωρίς διαβάσεις και φανάρια, μαθαίνουν πως να συμπεριφέρονται μέσα στο αυτοκίνητο και πως χρησιμοποιούν το λεωφορείο.

Το CD-ROM πλαισιώνεται από δισδιάστατα και τρισδιάστατα γραφικά, πλού­σιο animation, χαρούμενους διαλόγους και πρωτότυπη μουσική.

περισσότερα

Αποστολή στο Ηλιακό Σύστημα

Μία συναρπαστική περιήγη­ση στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και τους δορυφόρους τους, ένα θέμα που συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

Σε ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο γραφικό περιβάλλον θα ανακαλύψετε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τους πλανήτες, θα πληροφορηθείτε για τις πρόσφατες ανακαλύψεις δορυφόρων καθώς και τις νέες εξελίξεις στις αποστολές.

Οι πληροφορίες είναι έγκυρες, πλήρεις και ενημερωμένες. Παρόλα αυτά δε θα χρειαστεί να ψάξετε σε ατέλειωτες σελίδες κειμένου για να βρείτε αυτό που ζητάτε. Με εύχρηστο και φιλικό τρόπο θα εντοπίσετε και θα διαβάσετε αυτά που σας ενδιαφέρουν και μόνον αυτά.

περισσότερα

Ερευνώ και Ανακαλύπτω τη Φυσική

Eκπαιδευτικό CD-ROM για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών. Είναι βασισμένο στη Φυσική, όπως αυτή παρουσιάζεται στα σχολικά βιβλία των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.

Παρέα με έναν αστείο εξωγήινο οι μικροί μας φίλοι περιηγούνται σε έξι πόλεις και συμμετέχουν σε διάφορες δοκιμασίες με σκοπό να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στον πλανήτη του. Έτσι, μέσα από αυτήν την εύθυμη περιπέτεια τα παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού γνωρίζουν τις βασικές έννοιες της φυσικής.

Αποτελείται από πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και πειραμάτων που αντλούν τα θέματά τους από ενότητες, όπως η Δομή της ύλης, η Ενέργεια, η Θερμότητα, οι Δυνάμεις, το Φως, ο Ήχος, η Πίεση, ο Ηλεκτρισμός και ο Μαγνητισμός.

περισσότερα

Μαθαίνω τα Ζώα

Εκπαιδευτικό CD-ROM, που προσφέρει διασκέδαση και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά ηλικίας 4 έως 7 χρόνων.

Αποτελείται από εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Όλα τα παιχνίδια διαθέτουν τρία επίπεδα δυσκολίας, ώστε να είναι προσιτά τόσο στα μικρότερα όσο και στα μεγαλύτερα παιδιά.

Τα παιδιά συμμετέχοντας σε ευχάριστες δραστηριότητες εξοικειώνονται με τα ζώα και το περιβάλλον και ταυτόχρονα αναπτύσσουν την παρατηρητικότητα, τη δημιουργικότητα και τη μνήμη τους.

 

περισσότερα

Μια Φορά κι ένα Καιρό

Εκπαιδευτικό CD-ROM, που προσφέρει διασκέδαση και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά ηλικίας 5 έως 10 χρόνων.

Μια φορά και ένα καιρό σε ένα ξύλινο ζούσε ένα μικρό κοριτσάκι που φορούσε πάντα ένα κόκκινο σκουφάκι...

Και μετά: Η Κοκκινοσκουφίτσα συνάντησε τον κακό λύκο στο δάσος ή όχι; Ο κακός λύκος κλείστηκε σε μοναστήρι; Η Χιονάτη έκανε μήνυση στη μητριά της; Οι επτά νάνοι είχαν σπουδάσει νομική;

περισσότερα

ΔΕΛΥΣ ΙΙ - Ανακαλύπτω την Πληροφορική

ΔΕΛΥΣ ΙΙ - Ανακαλύπτω την Πληροφορική

Εκπαιδευτικό λογισμικό, που μπορεί με βεβαιότητα να αποτελέσει συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό για την υποστήριξη της διδασκαλίας της Πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το "Ανακαλύπτω την Πληροφορική" είναι ένα διερευνητικό και διαδραστικό λογισμικό, που συνοδεύεται από παιδαγωγικές δραστηριότητες και οδηγίες. Μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο από τον εκπαιδευτικό που συντονίζει τη μαθησιακή διαδικασία, όσο και από το μαθητή, ως εργαλείο μάθησης στο σχολείο ή στο σπίτι.

Η επιλογή των ενοτήτων του λογισμικού έγινε με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες του μαθήματος της Πληροφορικής. Περιλαμβάνει ενότητες διερεύνησης και εργασίας, όπου οι μαθητές μπορούν να εργαστούν στα πλαίσια διαφόρων δραστηριοτήτων και διδακτικών σεναρίων.

περισσότερα
επιστροφή
 

 

 

 

 

Find us on Facebook Follow us on Twitter Follow us on Google+ Subscribe on Youtube